Salam 2015

Cameron Highlands | Rose Garden

Cameron Highlands | Rose Garden

Assalamualaikum,

“SYED SYAFIQ” nama diberi.

2014 telah pun berlabuh beberapa hari yang lalu. Sudah pasti tahun 2014 adalah tahun yang sangat mencabar buat Malaysia & rakyatnya dengan pelbagai peristiwa pahit yang menimpa Malaysia. Musibah yang menimpa Malaysia Airlines, Air Asia & tirai 2014 dilabuhkan dengan bencana banjir besar yang melanda pantai timur.

Bagi Syafiq, 2014 adalah tahun “ujian Allah’ kepada kita . Oleh itu, marilah kita bermuhasabah diri dan cermin-cermin kan lah hubungan kita dengan Allah s.w.t. .

Yang lepas jangan dikenang & biarlah ia menjadi kenangan manis buat kita. Tahun 2015 telah menjelma. Azam baru , nafas baru serta tekad yang baru untuk diri kita lebih maju & diberkati oleh Allah s.w.t. .

Flashback ke tahun 2009, di dalam tahun itulah aku mula berkongsi cerita di laman media sosial tentang suka duka ku dan “blogger.com” menjadi tempat aku mencoretkan kisah ku.

Kini, aku berjinak-jinak pula ke laman “wordpress” untuk mencari nafas & persekitaran yang baru . Asalnya blog aku di kenali dengan  “Sepotong Mimpi” , kini “The Journey” menjadi pilihan di hati untuk ditukar ganti.

Sekian mukadimah dari aku. Selamat membaca!

Regards | syedsyafique

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s